Kereta Axia Tak Boleh Start

Diposting pada

Tekan kali ketiga dan pastikan kaki anda sudah tekan brek untuk hidupkan enjin kereta. Masalah kereta tak boleh start menjadi perkara biasa.

Perodua Axia 2020 Gxtra 1 0 In Selangor Automatic Hatchback White For Rm 35 209 7067754 Carlist My

3 Tekan Butang Push Start Kali Ketiga.

Kereta axia tak boleh start. Ia mudah untuk diparkir dan jimat minyak. Dia ada 3 sebab. Salah satu punca kenapa kereta tak boleh start.

Kenderaan moden mempunyai komputer yang mengawal injap udara untuk meningkatkan udara memasuki enjin supaya enjin kenderaan anda tidak berhenti. Dengan saiznya yang kecil Axia cukup sempurna untuk menyiapkan tugas seharian. Itu tanda awal starter kereta anda mula hendak rosak.

Ketika itu saya tidak perasan apa-apa kepelikan pada kereta Axia. Ambil kereta baru bukan kereta secondhandkalau secondhand tu ok la lg boleh di terima. Faktor-faktor Utama Kereta Tak boleh STARTHIDUP.

Jika starter anda kong anda ada dua pilihan samada hendak menukar kepada baru atau baikinya. Lepas tu boleh gunakan kereta anda kalau tiada sebarang masalah. Bagi aspek brek pula brek kereta hanya mencekam tayar yang tidak bergerak jadi brek kenderaan anda tidak akan haus apabila berhenti di lampu isyarat apabila di gear D.

Sewaktu anda start. Bagi anda yang belum pernah atau pernah mengalami masalah enjin kereta tak boleh start hidup ini mungkin anda berminat mengetahui apa sebab enjin kereta anda tidak boleh hidup. Tetapi ada kereta yang tiada ciri keselamatan itu dan anda boleh mencabut keluar kunci walaupun kereta dimatikan dalam gear misalnya Perodua Viva.

Kedua bila hendak start tidak boleh hidup dan ada bunyi TAK. Kereta Tak Ada Hon Dan 14 Lagi Kesalahan Jalan Raya Yang Ramai Tak Tahu Boleh Kena Saman Lebur duit kalau kena. Dan setelah kereta bergerak dalam jarak dekat 100 meter saya perasan bahawa pada paparan meter kereta lampu hand break.

Kak saya baru kerja sebulan boleh beli kereta tak Ini sebabnya kenapa ramai pemuda dan pemudi yang berjinak-jinak untuk dapatkan kereta adalah untuk keperluan harian. Kereta tak boleh start Puncanya kerana aku mengecas telefon bimbit melalui soket elektrik dalam keadaan enjin kereta dimatikan sementara menunggu isteri aku sampai dari tempat kerjanya. Jadi bergantung kepada model kereta anda perlu tekan tombol reset sebelum menghidupkan kereta.

Kereta baru ambil hutang baru lagi kat bankmasalah tak sattle lagi. Sesetengah kenderaan automatik tidak membenarkan kunci dicabut keluar melainkan kereta diparkir dalam posisi neutral N atau parkir P. Kereta tak boleh start.

Kebanyakan mekanik akan mengetuk starter motor ini sambil memutar kunci kereta untuk menghidupkan enjin. Kedua2 perkara diatas punyai masalah yg berbeza 1TAK BOLEH START punca2nya batery lemah. Disebabkan oleh bateri takde power kong flat.

– bateri dah rosak – alternator problem t. Lebih-lebih lagi jika kereta sudah berusia lebih 5 tahun. TAK BOLEH HIDUP apabila kunci dipulasengine mengeluarkan bunyi crank dari enjintapi engine gagal untuk dihidupkan.

Bateri kong spark plug rosak atau starter tak berfungsi disini ada huraian yang lengkap. Kereta axia auto axia manual harga minyak gear box manual kereta myvi murah kereta paling mahal di dunia kereta tak boleh start tak ada bunyi manual transmission cars 2018 malaysia kereta axia baru kereta murah 2017. Terima kasih Apeng berkongsi ilmu.

Nak buat macamana pakai ajela smp 5 thun habis kan hutang dulusaya bukan nya nak kondemkan proton tapi saya kerja penat cari duit jadi nak la rasa yg selesaingatkan nk tolong protonnak beli kereta import tak mampu mahal byk sgt cukai gomen makan. Orang sekarang beli kereta sebab keperluan. 5 punca utama berserta penyelesaian.

Biasanya ini dah jadi amalan harian aku. Starter motor yang telah rosak. Memandangkan kita tak dapat kereta kei secara rasmi di Malaysia Axia adalah kereta paling kecil yang anda boleh beli untuk kenderaan beroda empat.

Saya start enjin seperti biasa. Kebiasaannya sebab paling utama enjin kereta tidak boleh hidup ialah disebabkan bateri kereta. Kebaikan Kecil dan senang untuk dipandu.

Sekiranya bateri kereta anda masih lagi membekalkan voltan yang mencukupi kemungkinan besar masalah enjin tak boleh dihidupkan ini berpunca dari kerosakan starter motor. Kebiasaannya mungkin kita start enjin kereta memakan masa dalam 3-5 saat tetapi pada ketika bateri kereta hampir kong ketika start enjin tersebut memakan masa lebih sedikit sekitar 7-8. Apabila kita cuba untuk start kereta kita dapat merasakan apabila starter menggerakkan crank-shaft sedikit berat atau sedikit lama dari sedia kala.

Jika anda terus masukkan kunci kereta untuk start kebanyakan kereta tidak akan boleh start kerana ianya sebagai salah satu fungsi keselamatan.

Reviu Perodua Axia Style Hanya Sekadar Gaya Wapcar

Cap Ayam Bagaimana Nak Tahu Aksesori Dan Barang Kereta Yang Anda Beli Itu Asli Wapcar

Perodua Axia 2020 E 1 0 In Kuala Lumpur Manual Hatchback White For Rm 23 367 6778199 Carlist My

Axia 1 0 A Weird Steering Feedback Youtube

2019 Perodua Axia Style Pt 2 My First Ever 1 0l Drive Up To Genting How Good Is It Youtube

Perodua Axia 2020 Style 1 0 In Kuala Lumpur Automatic Hatchback Orange For Rm 44 647 6477460 Carlist My

Masalah Kereta Axia Tak Boleh Start News Stories Latest News Headlines On Masalah Kereta Axia Tak Boleh Start At

Deal Breakers No Bluetooth Connectivity For Perodua Axia Style Wapcar

Jpj Test Kereta Auto Auto Driving License Ramp Youtube

10 Kereta Ckd Paling Berbaloi Untuk Dibeli Semasa Pelepasan Cukai Jualan Wapcar

Perodua Axia Product Video Youtube

Kereta Tak Boleh Start Tiba Ini 5 Punca Utama Yg Perlu Anda Tahu

You Should Skip The Perodua Axia Style And Go For The Axia Se Here S Why Wapcar

Perodua Axia 2020 Gxtra 1 0 In Selangor Automatic Hatchback Others For Rm 33 940 6616141 Carlist My

Perodua Axia 2020 Se 1 0 In Selangor Automatic Hatchback Red For Rm 34 050 7075689 Carlist My

How To Install Perodua Myvi Antenna Assy Youtube

Perodua Axia 2020 G 1 0 In Kuala Lumpur Automatic Hatchback White For Rm 23 900 6463441 Carlist My

Karpet Kereta Perodua Axia 2014 Present Trapo

Perodua Axia Perbezaan 6 Varian Yang Ditawarkan Careta

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *