Carta Bar Melintang

Diposting pada

Garis menegak akan terbentuk daripada harga tinggi dan rendah sempang pada sebelah kiri menunjukkan harga buka manakala sempang pada sebelah kanan mewakili harga tutup. Pada carta x y sumbu x bermaksud masa di mana projek itu akan selesai.

ᴄᴏʟᴏʀ ɪɴꜱᴛᴀɢʀᴀᴍ Aesthetic Wallpapers Hype Wallpaper Cute Tumblr Wallpaper

Ini adalah carta.

Carta bar melintang. Anda boleh membuat graf bar mendatar atau graf bar menegak. Pada carta bar pula anda boleh memerhatikan harga buka tinggi rendah dan harga tutup bagi setiap tempoh masa yang tertentu. Ia pada dasarnya menekankan dan menunjukkan berapa banyak masa yang diperlukan untuk menyelesaikan tugas.

Carta gantt adalah alat yang sangat berkesan dalam menilai status projek. Contohnya jadual berikut ialah aktiviti aktiviti kegemaran yang dilakukan oleh pelajar selepas masa persekolahan. Menggunakan fungsi plot untuk kita plotkan garisan melintang selepas terjadinya breakout untuk sekian bar.

Gunakan graf bar apabila anda ingin menunjukkan bagaimana perbezaan sesuatu perkara berbanding dengan saiz atau nilai. Ia juga mempunyai dua lajur yang boleh digunakan untuk menonjolkan sebarang nilai tertentu serta memaparkan sebarang perubahan relatif ataupun perubahan mutlak. Cipta graf bar saya.

Panjang bar menunjukkan masa yang diperlukan untuk menyelesaikan tugas. Graf bar juga dikenali sebagai carta bar. Data ini boleh diwakili dengan graf palang melintang seperti di bawah.

Mungkin merupakan jenis carta yang paling popular carta batang lilin turut menunjukkan harga buka. Carta bar ini membina bar bar melintang pada setiap tarikh sah dengan bilangan kes yang boleh disusunkan kepada sebanyak 5 macam klasifikasi. A graf bar atau carta bar digunakan untuk mewakili data secara visual menggunakan bar ketinggian atau panjang yang berbeza.

Data graf sama ada secara melintang atau menegak yang membolehkan penonton untuk membandingkan nilai yang berbeza dan membuat kesimpulan dengan cepat dan mudah a graf bar biasa akan mempunyai label paksi penimbang dan bar yang mewakili nilai nilai yang boleh diukur. 17 carta bar graf berupa bar atau palang yang mana ketinggiannya mewakili kekerapan bagi setiap kategori dibina dengan menandakan setaip kategori pada paksi mendatar dan kekerapan bagi setiap kategori pada paksi menegak carta bar menegak carta bar melintang jenis graf 17. Dalam carta ini setiap bar melintang mewakili tugas.

Isi padu oksigen yang dibebaskan melawan suhu kaedah umum melukis graf 18 x 16 x pemboleh ubah bergerak 14 balas diwakili oleh paksi 12 x menegak paksi y 10 dan pemboleh ubah x 60 x dimanipulasikan diwakili 8 oleh paksi mendatar 6 10 20 30 40 50 70 paksi x. Pereka profesional kami telah melakukan kerja. Aktiviti bilangan bermain sukan 45 berbual melalui talipon 53 permainan.

18 carta bar berkomponen semua kategori diletakkan dalam satu bar sahaja setiap bar atau palang dibahagikan. Graf bar canva tidak hanya menunjukkan data ia juga nampak menarik. 60 6 0 carta bar dan histogram.

Graf bar yang juga nampak cantik. Carta palang melintang carta palang melintang ialah graf yang menggunakan palang palang atau bar yang dilukis dari kiri ke kanan. Carta bar juga dikenali sebagai carta palang carta bar carta palang mempersembahkandata menggunakan palang palang secaramenegak dan melintang lebar setiap palang mestilah sama saizmanakala panjang atau tinggi palang pulabergantung kepada frekuensi atau kekerapansesuatu data.

Graf garis yang ditunjukkan di 70 3 0 dalam rajah 1 1 adalah berdasarkan data jadual 1 2.

Sfondi Cartoon Wallpaper Iphone Cartoon Wallpaper Cute Cartoon Wallpapers

The101coffeeshop Com The Leading The Coffee Shop Site On The Net Coffee Shop Menu My Coffee Shop Coffee Menu

Happy Quotea Positive Quotes Inspirational Quotes Wallpaper Quotes

Retrowave Dine Dream Photographic Print By Dennybusyet Wall Collage Retro Wallpaper Aesthetic Iphone Wallpaper

Wallpaper Cartoonwallpaper Cartoon Cartoonnetwork Tomandjerry Tomandjerrywallpapers Cartoon Wallpaper Iphone Wallpaper Iphone Cute Cartoon Wallpaper

Fully Modern Bar 3d Floor Plan Design Ideas By Yantram Architectural Modeling Firm Manchester Uk Restaurant Plan Restaurant Layout Restaurant Floor Plan

Download Premium Vector Of Blank Rectangle Black Abstract Frame Vector Black Abstract Powerpoint Background Design Poster Background Design

Heysoleilart Shop Redbubble Cute Kawaii Drawings Sticker Art Kawaii Drawings

Spotify Music Player Overlay Youtube Overlays Instagram Overlays Transparent Image Overlay

Kemahiran Asas Renang Pjm 3104 Asa Bar Chart Chart

Download Premium Vector Of Gold And Pink Fluid Patterned Background Vector Pink And Gold Wallpaper Vector Background Pattern Background Patterns

Pin On Anime Wallpaper Retro Wallpaper Iphone Iphone Wallpaper Vintage Retro Wallpaper

Pin By Barbara J Atwater On Face Abstract Face Art Abstract Line Art Line Art Drawings

Pin By M R B L A C K On Voľ 3 Neon Wallpaper Vaporwave Wallpaper Abstract Wallpaper

Pinterest Beautiful Nature Wallpaper Beach Wallpaper Ocean Wallpaper

Pin By Marija On Coffee Love Coffee Poster Design Coffee Designs Art Coffee Art

A Chocolate Box Packaging Template Free Box Templates Store Box Packaging Templates Chocolate Box Packaging Packaging Template

Uchwyt Na Papier Toaletowy Menu Dodatki Lovethesign Toilet Roll Holder Toilet Roll Holder

Aesthetic Wallpaper Tumblr Lockscreen Aesthetic Iphone Wallpaper Fruit Wallpaper

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *