Carta Caruman Perkeso

Diposting pada

Untuk membuat bayaran caruman sip sila login di sila layari laman web perkeso untuk mendapatkan id portal. Kadar caruman bulanan yang dinyatakan ini hendaklah terpakai bagi pekerja yang berikut sehingga pekerja itu mencapai umur enam puluh tahun.

Muat Turun Jadual Caruman Perkeso S Carta De

Berikut dikongsikan cara pengiraan kadar caruman kwsp atau epf dan kadar caruman perkeso socso yang terkini bagi tahun 2019.

Carta caruman perkeso. Mozilla firefox and google chrome. Sedia maklum kadar caruman bagi sistem insuran pekerjaan sip adalah daripada 0 2 syer majikan dan 0 2 syer pekerja daripada gaji bulanan pekerja. A financial process exchange fpx bagi akaun perbankan runcit peribadi b2c had minimum bagi setiap transaksi ialah rm1 00 dan jumlah maksimum secara amnya terhad sehingga rm30 000 bagi setiap transaksi.

Semua pekerja yang telah mencapai umur 60 tahun perlu dicarumkan di bawah jenis kedua bagi perlindungan skim bencana pekerjaan sahaja. Jadual caruman sip perkeso 2021 kadar berikut dikongsikan maklumat berkaitan jadual caruman sip perkeso tahun 2021 termasuk kadar tarikh bayaran dan semakan caruman eis. Apabila gaji melebihi rm50 tetapi tidak melebihi rm70.

Melalui kakitangan sila muat turun teks fail socso dan tekan pada log masuk ke portal assist perkeso. Sila kemaskini maklumat caruman dan jana ecr untuk tujuan bayaran caruman sip. Apabila gaji melebihi rm70 tetapi tidak melebihi rm100.

Tekan my sites pilih perkeso caruman. 1024 x 768 browser. Website updated on 7 february 2021.

Kadar caruman di bawah jenis ini adalah daripada syer majikan sahaja iaitu sebanyak 1 25 daripada gaji bulanan pekerja itu mengikut jadual caruman yang telah ditetapkan. Disclaimer socso is not responsible for any damage or loss caused by using the information in this website. Untuk makluman semua kadar caruman syer pekerja kwsp kini kembali ke asal iaitu 11 berkuatkuasa bulan januari ini.

Untuk memperbaharui caruman sila ikut langkah 1 dan 8 hingga 17. Bagi majikan yang belum berdaftar dengan sip daftar dan bayar dengan assist. Gaji hingga rm 30.

Langkah langkah untuk pembayaran socso melalui portal assist perkeso. Apabila gaji melebihi rm30 tetapi tidak melebihi rm50. Untuk maklumat lanjut mengenai skim keselamatan sosial pekerjaan sosial anda boleh hubungi talian 1300 22 8000 atau emel ke perkeso perkeso gov my.

Majikan sektor swasta yang menggaji sekurang kurangnya seorang pekerja hendaklah mendaftarkan perusahaan serta pekerjanya dan membayar caruman pada kadar seperti di jadual pekerja hanya akan diliputi bermula pada hari yang didaftarkan apabila majikan mendaftarkannya dengan perkeso. Setelah mendaftar di portal assist perkeso anda boleh membuat bayaran potongan bulanan socso untuk pekerja dan majikan.

Perkeso Sibu Posts Facebook

Muat Turun Borang Perkeso Muat Turun F

Print Borang 8a Perkeso

Muat Turun Jadual Caruman Perkeso P Muat Turun

Kadar Caruman Sip Jadual Eis Perkeso Untuk Gaji Rm1750

Cara Sebenar Untuk Kira Epf Serta Socso Semak Caruman Melalui Jadual Ini

Surat Rayuan Perkeso Lamaran M

Kenapa Kalau Kira Guna Kalkulator Jumlah Epf Dan Socso Yang Ditolak Berbeza Ini Sebabnya

Jadual Caruman Kwsp 11 Peratus

Muat Turun Jadual Caruman Perkeso J Carta De

Semakan Tarikh Bayaran I Lestari Kwsp Online Dan Jadual Pembayaran Payment Schedule Online Save

Jadual Caruman Sip Perkeso

Muat Turun Borang Tuntutan Perkeso My Quotes A

Muat Turun Jadual Caruman Perkeso V Carta De

Kadar Caruman Perkeso 2017

Surat Rasmi Pengeluaran Kwsp Surat Rasmi H

Muat Turun Kadar Caruman Sip X Carta De

Muat Turun Jadual Caruman Perkeso T Carta De

Muat Turun Jadual Caruman Perkeso P Carta De

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *